Kvalitetsboende i lugn och familjär miljö

Rosenhill är ett handikappanpassat hem för särskilt boende, beläget i Rävemåla, Kronobergs län. Vi bedriver vård-, omsorgs- och dagverksamhet för personer med psykiska och/eller fysiska funktionshinder samt olika demenstillstånd. Vi vänder oss främst till personer i åldrarna 45 år och uppåt.

Rosenhill har 28 platser och är kontrollerat och godkänt av IVO. Verksamheten omfattas av socialstyrelsens kvalitetssystem.

Vi erbjuder kvalificerade utredningsplatser och korttidsboende. Utredningarna syftar till att fastställa och beskriva behandlings- och omvårdnadsbehov hos personer med psykiska funktionshinder, demenstillstånd och minnesstörningar. Utredningarna utmynnar i förslag om fortsatta åtgärder för personer. Arbetet följer en särskild kvalitetsmanual och utförs av ett kvalificerat utredningsteam.

Den välutbildade personalen - från leg. läkare till kökspersonal - har i alla sammanhang våra gästers bästa för ögonen. Detta inkluderar den viktiga kontakten med anhöriga. Personalgruppen består förutom av leg. allmänläkare, leg. psykiatriker och sjuksköterska också av undersköterskor, mentalskötare, sysselsättningshandledare och kökspersonal. Vi har även vid behov tillgång till konsulreande psykolog, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Boende

Rosenhill kan erbjuda tre olika alternativ av boende. Enskild lägenhet i huvudbyggnaden, gruppboende i enplansvilla eller som tredje alternativ "satellitboende" i egen lägenhet. Den enskilda lägenheten i huvudbyggnaden är 35m2 och möbleras av gästen eller verksamheten. Gruppboendet finns i en enplansvilla mittemot Rosenhill och erbjuder plats för max fem gäster. Satellitboende innebär ett särskilt boende i egen tvårums marklägenhet. Dessa lägenheter ligger i närområdet och gästerna erbjuds även här full service med trygghetslarm.

Kosten

Vi är väl medvetna om kostens betydelse och lägger stor vikt vid att tillaga och servera välsmakande och näringsriktiga måltider. Den hemlagade maten tillagas från grunden i vårt eget kök av välutbildad personal och utgår aldrig från halvfabrikat.

Dagverksamheten

Vi erbjuder meningsfull och varierad dagverksamhet där gästerna själva kan påverka innehållet. Exempel på behovsprövande aktiviteter är minnes- och rörelseträning, i övrigt kan aktiviteterna bestå av enklare dagverksamhet som t.ex. utflykter, musikupplevelser, spel, tidningsläsning m.m. Lokalen för dagverksamhet är beläget på gångavstånd från Rosenhill.